Har du en god idé?

Er I en virksomhed, som har udviklet et smart produkt eller service inden for områder som IoT, RPA, VR, AI eller lignende og mangler et sted at teste dem? Så kan vi hjælpe dig med at bringe din idé i spil i Aarhus City Lab. Det samme gælder også, hvis du er studerende og har en projektidé, et fagligt emne eller specialeidéer inden for nye teknologier. Din opgave kan også dreje sig om de samfundsmæssige implikationer, som den stigende tech-påvirkning af byen og samfundet medfører.

Din vej ind i kommunen

Aarhus City Lab er et fælles kontaktpunkt ind i kommunen for eksterne partnere. Aarhus Kommune er en stor og kompleks organisation, hvor det kan være svært at finde ud af, hvem man skal kontakte.  Når du henvender dig til Aarhus City Lab, enten som virksomhed, forsker eller studerende med interesse i at teste ny teknologi, vil vi sørge for at du bliver sat i kontakt med de/den rette afdeling.

Tag kontakt til os på aarhuscitylab@aarhus.dk for at høre om mulighederne.

Eksempler på samarbejder med studerende

- Spiloplevelser i byrummet med Augmented Reality (Dania Games Grenaa)
Aarhus City Lab dannede i 2019 rammen for et femugers forløb med Dania Games fra Erhvervsakademiet i Grenaa, som bl.a. uddanner spiludviklere. Forløbet gik ud på at designe spil, der kobler det fysiske og det digitale rum og som giver spilleren indsigt i byens og samfundets udfordringer. Formålet var at bruge teknologi til at få unge mennesker ud i byrummet vha. interaktive spil-oplevelser. I løbet af de fem uger lykkedes det de studerende at designe to spilbare demoer, som satte fokus på klimaforandringer i et Pokémon GO inspireret spilunivers.

- Persontæller og pointtæller (Erhvervsakademi Aarhus)
I et 10 ugers praktikforløb har to grupper studerende fra Erhvervsakademi Aarhus samarbejdet med Aarhus City Lab om at udvikle IoT-løsninger. Løsningerne blev i efteråret 2020 testet i Aarhus City Lab. Én gruppe ville bruge kamerateknologier til persontælling i bymiljøet, men samtidigt med fokus på at opretholde høj grad af privatliv og databeskyttelse. Her udviklede de an løsning med et kamera, hvor al databehandling foregik lokalt i enheden og udelukkende transmitterede de ”tørre tal” via Aarhus Kommunes LoRaWAN. Den anden gruppe havde fokus på teknologi og sport. De lavede løsninger til at holde styr på scoren på havnepladsens basketball-bane og på at tracke en fodbold rundt på banen.

Derudover har flere studerende via Aarhus City Lab fået adgang til interviews med centrale aktører i kommunen i relation til f.eks. specialer eller PhD-afhandlinger.

Overstående eksempler resulterede i interessante projekter og viser værdien i at samarbejde med dygtige studerende om at tænke kreativt og innovativt omkring byens udfordringer på nye og anderledes måder.