Aarhus City Lab er etableret i et samarbejde mellem en række interne afdelinger i kommunen. I samarbejde med forskellige eksterne aktører arbejder vi med udvikling, test og demonstration af ny teknologi og har aktuelt aktiviteter indenfor bl.a. IoT, AI, åbne data, Open Source, droner og robotter. Langt de fleste af vores projekter udføres i tværregionale, tværnationale eller internationale samarbejder og sammen med virksomheder.

Aarhus City Lab er et fysisk eksperimentarium, der har sit udgangspunkt på Havnepladsen mellem DOKK1 og Navitas og strækker sig ud ad Randersvej til Agro Food Park i Aarhus Nord. Området og de tilhørende faciliteter udgør et udstillingsvindue, hvor vi fremviser innovative løsninger, der bidrager til byens udvikling. Vi opsøger dialog med byens øvrige aktører, ikke kun omkring teknologien i sig selv, men i høj grad også omkring de samfundsmæssige implikationer, som den stigende tech-påvirkning af byen og samfundet medfører. Der er plads til vigtige debatter om privatliv kontra overvågning, dataetik, æstetikken omkring teknologi i det fysiske byrum, menneskelige beslutninger kontra beslutninger truffet af en kunstig intelligens, åbne data og mange andre interessante og vigtige perspektiver.

Aarhus City Lab fungerer således som testområde for teknologi og Smart City-løsninger og er et sted, hvor dialog og partnerskaber mellem kommunen, iværksættere, virksomheder, forskere, studerende og borgere kan opstå og dyrkes.

Aarhus City Lab drives af et hold dygtige og dedikerede profiler med bred faglig baggrund inden for bl.a. udvikling, teknologi, antropologi, kommunikation og forretningsudvikling. Vi har vores base i ITK på DOKK1.

Læs mere her på vores hjemmeside om, hvordan du kan samarbejde med os og hvilke projekter vi arbejder med for tiden.