Gå til hovedindhold

Studerende

Er du studerende med en projektidé, et fagligt emne eller specialeidéer inden for nye teknologier? Har du brug for et levende sted at afprøve dine idéer?

 • Læs op

Indhold

  Din vej ind i kommunen

  Aarhus City Lab er et fælles kontaktpunkt ind i kommunen for eksterne partnere. Hvis du er studerende sørger vi for, at du kommer i kontakt med den rette afdeling og kan teste din problemstilling eller mulige løsning

  Tag kontakt til os på aarhuscitylab@aarhus.dk for at høre om mulighederne.

  Eksempler på samarbejder med studerende

  - Spiloplevelser i byrummet med Augmented Reality (Dania Games Grenaa)
  Aarhus City Lab dannede i 2019 rammen for et femugers forløb med Dania Games fra Erhvervsakademiet i Grenaa, som bl.a. uddanner spiludviklere. Forløbet gik ud på at designe spil, der kobler det fysiske og det digitale rum og som giver spilleren indsigt i byens og samfundets udfordringer. Formålet var at bruge teknologi til at få unge mennesker ud i byrummet vha. interaktive spil-oplevelser. I løbet af de fem uger lykkedes det de studerende at designe to spilbare demoer, som satte fokus på klimaforandringer i et Pokémon GO inspireret spilunivers.

  - Persontæller og pointtæller (Erhvervsakademi Aarhus)
  I et 10 ugers praktikforløb har to grupper studerende fra Erhvervsakademi Aarhus samarbejdet med Aarhus City Lab om at udvikle IoT-løsninger. Løsningerne blev i efteråret 2020 testet i Aarhus City Lab. Én gruppe ville bruge kamerateknologier til persontælling i bymiljøet, men samtidigt med fokus på at opretholde høj grad af privatliv og databeskyttelse. Her udviklede de an løsning med et kamera, hvor al databehandling foregik lokalt i enheden og udelukkende transmitterede de ”tørre tal” via Aarhus Kommunes LoRaWAN. Den anden gruppe havde fokus på teknologi og sport. De lavede løsninger til at holde styr på scoren på havnepladsens basketball-bane og på at tracke en fodbold rundt på banen.

  Overstående eksempler resulterede i interessante projekter og viser, at det giver værdi at samarbejde med dygtige studerende, der tænker kreativt og innovativt om at løse byens udfordringer på nye og anderledes måder.

  Din opgave kan også dreje sig om de samfundsmæssige implikationer, som den stigende tech-påvirkning af byen og samfundet medfører. Flere studerende har via Aarhus City Lab fået adgang til interviews med centrale aktører i kommunen i relation til f.eks. specialer eller PhD-afhandlinger.

  Sidst opdateret: 4. oktober 2023