Gå til hovedindhold

GovTech

GovTech som begreb handler groft sagt om at benytte radikal ny teknologi til at forbedre offentlige løsninger.

 • Læs op

Indhold

  Hvad er GovTech

  Ny teknologi kan være alt fra sensorer og IoT, til kunstig intelligens, blockchain, droner, robotter m.v. som skal medvirke til at forbedre leveringen af offentlige tjenester for at øge effektiviteten og sænke omkostningerne. GovTech peger altså ind i maven på de offentlige organisationer og bidrager til at optimere måden, hvorpå vi løser vores opgaver. GovTech handler desuden om at indgå meget mere i nye samarbejder og samarbejdsformer med (typisk) mindre leverandører (start-ups, SMV’er) og med uddannelsessektoren, end hvad der har været traditionel praksis, dels for at stimulere markedet og dels for at få adgang til den nyeste viden på teknologiområderne.

  GovTech Midtjylland

  GovTech Midtjylland er et nyoprettet arbejdsfællesskab omkring emerging technology på tværs af 16 kommuner og Region Midtjylland. I slutningen af 2020 blev det af KD-netværket (Kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region) besluttet at igangsætte samarbejdet omkring GovTech Midtjylland (GTM). 

  Samarbejdet iværksættes i første omgang som et pilotprojekt fra den 1. januar 2021 til 31. december 2023. GovTech Midtjyllands sekretariat holder til på Dokk1 i Aarhus.

  Læs mere om GovTech Midtjylland på deres hjemmeside (GTM).

  Sidst opdateret: 4. oktober 2023